Koppel ProjectWork aan uw organisatie met Google Apps Script

Als project manager of Project Management Office heeft u uw eigen wensen voor de projectmanagement workflow en processen vanuit uw onderneming en organisatie. ProjectWork is de professionele projectplanning webapp van Forscale die een groot gedeelte van deze wensen afdekt. De overblijvende wensen kunnen ingevuld worden door verschillende Google Apps die met elkaar verbonden worden door Google Apps Script.

Zowel ProjectWork als Google Apps Script gebruiken Google Drive. ProjectWork slaat zijn planningen op in Google Drive. Google Apps Scripts kunnen deze bestanden selecteren en lezen om ze verder te combineren en/of te bewerken met één of meer van deze Apps, zoals Documenten, Sheets, Gmail, Agenda, Maps of niet-Google services.

Voortgangsrapport

Dit voorbeeld van een script maakt een voortgangsrapport van een ProjectWork planningsbestand. Het rapport is een Google document dat ook in Google Drive komt te staan. De webapp maakt eerst een lijst met alle ProjectWork planningen uit uw Google Drive. Vanuit deze lijst kunt u voor elke aangevinkte planning een rapport maken dat als link verschijnt.

Maatwerk script

Forscale levert algemene scripts zoals het voortgangsrapport gratis. Maatwerk scripts kunnen op aanvraag geleverd worden. Neem vrijblijvend contact op voor een voorstel en een offerte gebaseerd op uw wensen.